Delizioso pane - bröd


MorningBread


Ingredienser

4 dl grekisk yoghurt

1 msk chiafrön

1/2 dl solroskärnor

1 dl havregryn

1/2 dl sirap

1 msk honung

1/2 dl russin

6-7 dl dinkelmjöl

1 nypa salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en kladdig smet.

Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.

Toppa med sesamfrön.

Grädda i ca 60 min på 175 grader.

Cinque amore 

En rulltårta i sin form, smaksatta med läckerheter från Italiens kök.


Fem olika fyllningar

Pesto - Pesto, fetaost
Soltorkad tomat - Soltorkad tomat, oliver, parmesan
Basilika - Basilika, ricotta, mozzarella, tomat
Getost - Getost, honung, valnötter
Köttfärs - Köttfärs, vitlök, bonjourcrème

Popbread

Ingen buffe i vårat hem utan dessa otroligt smakfulla, söta och framförallt roliga popbread.

De är så små och goda att man inte vill sluta äta dem. Fyllningarna går att variera så att det passar såväl barnkalas som vuxenfest.

Ingredienser Degen
15 g Jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
6 1/2 - 7 dl vetemjöl
Krämen
1 dl tomatpuré
2 msk olivolja
2 vitlökar
1 -2 nypor flingsalt
2 dl parmesanost
Alternativa fyllning
Mozarella
Philadelfiaost (valfri smak)
Getost
Skinka, salami eller prosciutto

Gör så här

 Börja med att göra i ordning degen genom att blanda alla degingredienser i en bakmaskin och låt den knådas i ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.
Kavla ut degen till 2 stora fyrkanter.
Bred ut krämen ordentligt och lägg sedan på den fyllning du vill ha.
Rulla ihop degen till en rulle och skär sedan ut små bitar som du rullar till bollar.
Lägg dem på en plåt och grädda 5-10 min på 250 grader. Låt dem svalna och trä dem sedan på en grillpinne och vips så har du gjort dig ett popbread

Snittar deluxe

De här små läckra snittarna är goda varma som kalla. Dom går att variera i alla dess smaker och är utmärkta som tilltugg eller bara som en del av sommarpicknicken.
Du kan egentligen fylla dom med vad du vill, jag har valt 3 olika fyllningar som jag tycker är goda.

Ingredienser till degen

15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk socker
1 nypa flingsal
6-7 dl vetemjöl


Ingredienser till fyllningarna
Proscutto de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g proscutto
30 g riven parmesan
salt & peppar
Mozarella de tomato
100 g philadelfiaost naturell
1 mozarella
tomatsås med vitlök & basilika
salt & peppar
Salami de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g salami
1 mozarella
salt & peppar


Gör så här
Blanda ihop allt till degen i en matberedare och låt det snurra tills det blir en jämn och fin deg.
Jäs under duk i ca 1 timme
Dela degen på 3 och kavla ut varje del tunt.
Bred sedan först ut philadelfiaosten, tomatsåsen och lite olivolja över samt salta och peppra lite.
Fördela sedan ut salamin, skinkan och mozarellan jämnt över degen.
Rulla ihop den till en tajt rulle, skär tunna skivor som du placerar på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera i ca 10 min på 200grader.

Bruschetta deluxe tria 

Ingredienser

Levaninbröd
Olivolja
Vitlök
Salt

Gör så här
Stek tre skivor levanin i olivolja,salt och vitlök
Blanda ihop de tre olika rörorna på följande vis:

Bruschetta nr 1
2 fint hackade mogna tomater
1/2 rödlök
1/2 kruka basilika
1 lime
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger
1/2 äpple
1/2 avocado
salt,peppar


Bruschetta nr 2
150 g grovt smulad fetaost
Ruccola
1/3 gurka
Salt, peppar


Bruschetta nr 3
Grovhackade oliver
Grovhackade färska champinjoner
Soltorkade tomater
Olivolja, salt,peppar, 1 vitlök


Gör så här
Placera rörorna på bröden, toppa med ruccola och ringla sist över lite olivoljaServera de tre Bruschetta som en förrätt.

Smått & gott

HEALTHY CRACKERS
1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1 msk chiafrön
1/2 dl hackade valnötter
2,5 dl kokande vatten
1 dl majsmjöl
1 nypa salt
Gör så här
Blanda ihop allt till en smet och bred ut på en plåt. lägg på flingsalt och sesamfrön. grädda i ugnen på 175 grader i 50 min.

Hemmagjorda krutonger

Dela en rustikbaguett i tunna skivorBlanda ihop rikligt med olja, pressad vitlök, salt.

Häll hälften av blandningen i stekpannan, lägg i skivorna och häll sedan på lite av oljan på brödet.

Recovery smoothie
1 1/2 dl soyamjölk
1 dl kesellajordgubb
1/2 dl havregryn
1 msk linfrön
1/2 banan
3 jordgubbar
Solrosfrön
Gör så här
Lägg allt utom solroskärnorna i en mixer och mixa ihop det.
Smaka av om du tycker det smakar jordgubbar annars tillsätter du fler. Häll upp i ett mysigt glas och toppa med solroskärnor och några jordgubbar.

Mini involucri Italiani

Om du älskar det italienska köket och tortillas är mina italienska miniwraps något för dig.
I dessa små söta paket ryms de godaste smakerna från det klassiska italienska köket.
Passar alla; kräsna, små och hungriga vuxna.
Dom ser lyxiga ut, överraskar och förtrollar.
Perfekta som ett matigt tilltugg på buffen.

Fyra varianter

Roma - kyckling, pesto, färska champinjoner, ricotta, mixsallad
Alagna - soltorkad tomatcrème, parmesan, basilika, oliver, mixsallad
Val di Fassa - Salami, mozzarella, tomat, rödlök, mixsallad
Vicenza - Avocado, mozzarella, keso, sparris, basilika, babyspenat, rödlök

Val di Fassa

Ingredienser
200 g Salami
400 g mozzarella
2-3 st tomater
1 rödlök
1 påse mixsallad
1 pkt små tortillabröd
Gör så här
Lägg först ut 2-3 skivor salami, sedan mozarella, lök, tomater och sist salladen. Ringla över lite olivolja.
Rulla ihop och sätt fast med tandpetare.


Roma

Ingredienser
200 g Kyckling
2-3 msk pesto
200 g färska champinjoner
1 burk ricotta
1 påse mixsallad
1 pkt Små tortillabröd
Gör så här
Stek kycklingen med salt och peppar. Blanda peston med kycklingen.
Bred ut ett lager av osten på brödet och lägg sedan på fyllningen.
Rulla ihop och sätt fast den med en tandpetare

Vicenza

Ingredienser

2 Avocado
200 g mozzarella
250 keso
1 knippe sparris
1 kruka basilika
2 nävar babyspenat
1 rödlök
1 pkt små Tortillabröd
Gör så här
Koka sparrisen i 2 min.
Hacka rödlök och mosa 1 avocado.
Blanda ihop alla ingredienser, salta och peppra lite.
Lägg ut röran på brödet, placera 2 hela sparrisar och 2 skivor avocado.
Toppa med lite limesaft.
Rulla ihop och sätt fast med en tandpetare.


Alagna

Ingredienser
2-3 msk soltorkad tomatcrème
1 burk soltorkade tomater
2 tomater
250g philadelfiaost
1-2 dl parmesanost
1 kruka basilika
1 burk svarta oliver
1 påse mixsallad
1 pkt små tortillabröd
Gör så här
Bland ihop färskost, tomatkräm och parmesan.
Bred ut den på brödet, lägg ut salladen, oliverna, soltorkade tomater, tomater och basilika.
Rulla ihop och sätt fast med tandpetare



Saftigt proteinbröd

Ett fantastiskt saftigt och mjukt bröd med kikärtor som huvudingrediens. Ett näringsrikt vegetabiliskt protein. Perfekt start på dagen eller som mellis för barnen och dig som tränar. Ett bröd som både smakar och stannar kvar i kroppen. 

Ingredienser för 12 bröd

250 gr kokta kikärtor

12 g torrjäst

2tsk salt

1/2 dl rapsolja

1Msk ljus sirap

5 dl rågsikt

7-71/2 dl vetemjöl

Gör så här:

Mixa kikärtorna och vattnet. Värm degvätskan till ca 42 grader. Blanda ihop vätskan med jästen i en bunke. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och hälften av vetemjölet.Låt jäsa i 30 min.Gör sedan 12 bullar som du låter jäsa i 30 min.Sätt ugen på 225 grader och grädda i ca 15 min mitt i ugnen.Servera brödet med en skiva ost & skinka och toppa med en valfri grönska du eller ditt barn tycker om.

© 2017 Joana's Recipes. All rights reserved.
Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started