Delizioso pane - bröd
MorningBread
Ingredienser
4 dl grekisk yoghurt
1 msk chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1/2 dl sirap
1 msk honung
1/2 dl russin
6-7 dl dinkelmjöl
1 nypa salt
Gör så här
Blanda alla ingredienser till en kladdig smet.
Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
Toppa med sesamfrön.
Grädda i ca 60 min på 175 grader.
Cinque amore
En rulltårta i sin form, smaksatta med läckerheter från Italiens kök.
Fem olika fyllningar
Pesto - Pesto, fetaost
Soltorkad tomat - Soltorkad tomat, oliver, parmesan
Basilika - Basilika, ricotta, mozzarella, tomat
Getost - Getost, honung, valnötter
Köttfärs - Köttfärs, vitlök, bonjourcrème
Popbread
Ingen buffe i vårat hem utan dessa otroligt smakfulla, söta och framförallt roliga popbread.
De är så små och goda att man inte vill sluta äta dem. Fyllningarna går att variera så att det passar såväl barnkalas som vuxenfest.
Ingredienser Degen
15 g Jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
6 1/2 - 7 dl vetemjöl
Krämen
1 dl tomatpuré
2 msk olivolja
2 vitlökar
1 -2 nypor flingsalt
2 dl parmesanost
Alternativa fyllning
Mozarella
Philadelfiaost (valfri smak)
Getost
Skinka, salami eller prosciutto
Gör så här
Börja med att göra i ordning degen genom att blanda alla degingredienser i en bakmaskin och låt den knådas i ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.
Kavla ut degen till 2 stora fyrkanter.
Bred ut krämen ordentligt och lägg sedan på den fyllning du vill ha.
Rulla ihop degen till en rulle och skär sedan ut små bitar som du rullar till bollar.
Lägg dem på en plåt och grädda 5-10 min på 250 grader. Låt dem svalna och trä dem sedan på en grillpinne och vips så har du gjort dig ett popbread
Snittar deluxe
De här små läckra snittarna är goda varma som kalla. Dom går att variera i alla dess smaker och är utmärkta som tilltugg eller bara som en del av sommarpicknicken.Du kan egentligen fylla dom med vad du vill, jag har valt 3 olika fyllningar som jag tycker är goda.
De här små läckra snittarna är goda varma som kalla. Dom går att variera i alla dess smaker och är utmärkta som tilltugg eller bara som en del av sommarpicknicken.
Du kan egentligen fylla dom med vad du vill, jag har valt 3 olika fyllningar som jag tycker är goda.
Ingredienser till degen
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk socker
1 nypa flingsal
6-7 dl vetemjöl
Ingredienser till fyllningarna
Proscutto de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g proscutto
30 g riven parmesan
salt & peppar
Mozarella de tomato
100 g philadelfiaost naturell
1 mozarella
tomatsås med vitlök & basilika
salt & peppar
Salami de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g salami
1 mozarella
salt & peppar
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk socker
1 nypa flingsal
6-7 dl vetemjöl
Ingredienser till fyllningarna
Proscutto de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g proscutto
30 g riven parmesan
salt & peppar
Mozarella de tomato
100 g philadelfiaost naturell
1 mozarella
tomatsås med vitlök & basilika
salt & peppar
Salami de crema
100 g Philadelfiaost naturell
150 g salami
1 mozarella
salt & peppar
Gör så här
Blanda ihop allt till degen i en matberedare och låt det snurra tills det blir en jämn och fin deg.
Jäs under duk i ca 1 timme
Dela degen på 3 och kavla ut varje del tunt.
Bred sedan först ut philadelfiaosten, tomatsåsen och lite olivolja över samt salta och peppra lite.
Fördela sedan ut salamin, skinkan och mozarellan jämnt över degen.
Rulla ihop den till en tajt rulle, skär tunna skivor som du placerar på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera i ca 10 min på 200grader.
Blanda ihop allt till degen i en matberedare och låt det snurra tills det blir en jämn och fin deg.
Jäs under duk i ca 1 timme
Dela degen på 3 och kavla ut varje del tunt.
Bred sedan först ut philadelfiaosten, tomatsåsen och lite olivolja över samt salta och peppra lite.
Fördela sedan ut salamin, skinkan och mozarellan jämnt över degen.
Rulla ihop den till en tajt rulle, skär tunna skivor som du placerar på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera i ca 10 min på 200grader.
Bruschetta deluxe tria
Ingredienser
Levaninbröd
Olivolja
Vitlök
Salt
Gör så här
Stek tre skivor levanin i olivolja,salt och vitlök
Blanda ihop de tre olika rörorna på följande vis:
Bruschetta nr 1
2 fint hackade mogna tomater
1/2 rödlök
1/2 kruka basilika
1 lime
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger
1/2 äpple
1/2 avocado
salt,peppar
Bruschetta nr 2
150 g grovt smulad
fetaost
Ruccola
1/3 gurka
Salt, peppar
Bruschetta nr 3
Grovhackade oliver
Grovhackade färska champinjoner
Soltorkade tomater
Olivolja, salt,peppar, 1 vitlök
Gör så här
Placera rörorna på bröden, toppa med ruccola och ringla sist över lite
olivoljaServera de tre Bruschetta som en förrätt.
Smått & gott
HEALTHY CRACKERS1 dl sesamfrön1/2 dl solrosfrön1/2 dl pumpafrön1 msk chiafrön1/2 dl hackade valnötter2,5 dl kokande vatten1 dl majsmjöl1 nypa saltGör så härBlanda ihop allt till en smet och bred ut på
en plåt. lägg på flingsalt och sesamfrön. grädda i ugnen på 175 grader i 50
min.
HEALTHY CRACKERS
1 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1 msk chiafrön
1/2 dl hackade valnötter
2,5 dl kokande vatten
1 dl majsmjöl
1 nypa salt
Gör så här
Blanda ihop allt till en smet och bred ut på
en plåt. lägg på flingsalt och sesamfrön. grädda i ugnen på 175 grader i 50
min.
Hemmagjorda krutonger
Dela en rustikbaguett i tunna skivorBlanda ihop rikligt med olja, pressad vitlök, salt.
Häll hälften av blandningen i stekpannan, lägg i skivorna och häll sedan på lite av oljan på brödet.