Food in the kitchen

Zuccinipytt med mungobönröra

Ingredinser

1 dl kokta mungobönor
1/2 zuccini
4 bitar blomkål
1/2 avocado
1 dl keso
1 tomat
1 tsk kummin
1 nypa salt
riven ingerfära
lite saffran
Gör så här
Koka mungobönorna i saltat vatten.
Tärna zuccinin, tomaterna och blomkålen, stek till mellanmjuk konsistens tillsammans med olivolja, salt, ingerfära och saffran.
Blanda ihop bönorna med keson, den mosade avocadon och kummin.
Lägg upp zuccinipytten på en tallrik tillsammans med keso och bönröran.

Veggetarian tower with grill chicken and tomatosaus

Gör så här

1/2 zuccini
1/2 aubergine
1 tomat
1/2 morot
2 citrongräs
1 kycklingfile
1 dl tomatsås
vitlök, salt, peppar
basislika
olivolja
lime
Gör så här
Stek zuccinin, auberginen och moroten mjuk i olivolja, salt och peppar efter att du skurit upp dem i skivor. Trä dem sedan på citrongrässtammen med tomatskivan först , aubergine, zuccini och morot.
Grilla kycklingen och krydda den med olivoljan, kryddorna och basilikan.
Lägg upp allt på en tallrik och servera med tomatsåsen och en grönsallad 

Kyckling


Green fields kycklingpanna

1 kycklingfile
Kokt potatis
majs
kokt blomkål
tomater
kokt hericovert
Dressing
saffran,korinader,spiskummin,salt, olivolja, lime

Chicken tikka

2 dl grekisk yoghurt

1 msk tikka masala

3 kycklinfileér

1 rödlök

1,5 dl cheddarost

2 tomater
Gör så här

Blanda ihop den grekisk yoghurt med tikka masala

Blanda med kycklingen och lägg i en ugnsform.
Strö över rödlök, cheddarost och lägg på några tomater.
Gratinera i 200 grader ca 30 min

Aubergine

Denna enormt goda grönsak kan man variera i all oändlighet, den är gpd både på grillen, i stekpannan och i ugnen.
Jag har valt att använda den som en perfekt form att fylla med lite gosaker som sedan gratineras i ugnen.

Kesofylld aubergine

Ingredienser

1 aubergine
200 g keso
2 stora tomater
1/2 rödlök
1 vitlök
olivolja
100 g färska champinjoner
70 g riven parmesanost
Gör så här
Dela auberginen på hälften och ställ in den i ugenen på 200 grader i ca 20 min.
Ta ut den och gröp ut köttet.
Lägg själva skalet på plåten igen och skär aburginen i mindre bitar som du sedan steker med olivolja, vitlök, rödlök och champinjoner.
Blanda sedan allt med keso, parmesan och hackade tomater.
Salta, peppra och pressa ner en vitlöksklyfta till i blandningen.
Lägg allt i skalena, toppa med tomat och sist parmesanost.
Gratinera i ca 15 min
servera med en god sallad och kanske en kyckllingfile om du vill ha det lite mer matigt.

Aburgine och kycklingburgare

Ingredienser

1 kg kycklingfile
2 aubergine
2 pkt halloumi
5 tomat
2 vitlökar
salt<, peppar
Paprikapulver
1/2 citron
Färsk basilika
1/2 dl olivolja
Gör så här
Skär aubergine i tjocka skivor, salta och låta rinna av en stund.
Stek sedan i olivolja, salt och vitlök på varje sida
Banka ut kycklingfilén till en tunn filé, marinera i olivolja, salt, peppar, vitlök, paprikapulver, färsk basilika,citronsaft.
Stek i ugnen lagom färdig.
Gör sedan hamburgarna på en plåt med bakplåtspapper genom att lägga en aubergine skiva som botten, varva sedan med en tomatskiva, kycklingfilen, halloumiskiva, tomat och sist en auberginskiva.
Gratinera i ugnen tills osten smält

Lite grillat

Grillad auberginesallad med fetaost


Ingredienser
1 aubergine

olivolja
1-2 vitlökar
gurkmeja
salt/peppar
1 cosmopolitan
1 avcocado
1 zuccini
1 morot
100 g fetaost

Gör så här
Skiva aubergine, zuccini och morot i skivor, lägg på plåt och smörj in med olja och kryddor.
Placera i ugnen på 200 grader i ca 20 min, eller grilla det på folie på grillen.


Orientalisk grillkyckling med saffransås

Ingredienser
2 kycklingfiléer
1-2 dl grekisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1-2-tsk gurkmeja
1 vitlök
salt & peppar
Kall Saffransås
3 dl grekisk yoghurt
1 vitlök
1/2 msk olivolja
salt & peppar
saffran efter smak
Gör så här
Skär kycklingen i bitar och blanda med resterande ingredienser.
Låt stå i 10 min, trä sedan på spett och lägg i folie.
Grilla dem i folie tills dom är klara, avsluta med att lägga dom direkt på grillen i någon minut så att de får lite fin grillyta.
Blanda med saffransåsen.

Gratinerade bifftomater

Ingredienser

1 bifftomat
4 soltorkade tomater
100 g keso
1 scharlottenlök
1 msk hackad persilja
1 msk basilika
olivolja
salt, peppar
6 räkor
1 lime
Gör så här
Halvera tomaterna och gröpa ut köttet. Hacka soltorkade tomaterna och blanda med keson, löken, örterna, lite olja, salt, peppar och lite lime.
Fylltomaterna med blandningen och ställ in i ugnen på 175 grader ca 20 min.
Skala räkorna och blanda dom med skalet och resten av saften från limen. Blanda det sedan med det urgröpta tomatköttet.
Ta ut dom gratinerade tomathalvorna, lägg på en tallrik och toppa dom med räk och tomatröran.
Ringla sist över lite olivolja och svartpeppar.

Tisdags Tårta med smak av fajitas

Super god och super lätt vardagsrätt som passar hela familjen.

Ingredienser
Kycklingfile
5 dl Cremefraiche
En påse fajitaskrydda
Texmex ost
1/2 rödlök
1-2 tomat
1/2 röd paprika
Tacosås
Tortillabröd


Gör så här:

Skiva kycklingen i små bitar, stek den med fajitaskryddan och tillsätt sist 5 dl creme fraiche.
Använd en pajform med avtagbar kant, olja in botten lite grann.
Finhacka löken, tomaten och paprikan.
Doppa brödet lite lätt i kycklingsåsen och lägg på botten.
Lägg sedan på kycklingröran, tomat, ost, lök, paprika och lite tacosås.
Varva så långt det går och avsluta med kycklingsås, toppa med några tomatskivor och rikligt med ost.
Gratinera på 225 grader i 20 min
Servera med en sallad på gurka, majs och valfri grönsallad, lite tacochips och en gucamole

Saffranspasta med grillad kyckling


Ingredienser
1 paket valfri pasta
4-5 st Soltorkade tomater
10 st Oliver
1/2 dl Olivolja
1-2 st Vitlök
salt & Peppar
Orientalisk grillkyckling med saffransås & sallad
2 kycklingfiléer
1-2 dl grekisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1-2-tsk gurkmeja
1 vitlök
salt & peppar
Kall Saffransås
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlök
  • 1/2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • saffran efter smak
Skär kycklingen i bitar och blanda med resterande ingredienser.
Låt stå i 10 min, trä sedan på spett och lägg i folie.
Grilla dem i folie tills dom är klara, avsluta med att lägga dom direkt på grillen i någon minut så att de får lite fin grillyta.
Blanda med saffransåsen.

Orientaliskt tema

Saffranbulgur med överraskning

Ingredienser

4 port bulgur

1 msk olivolja

½ pkt saffran

1-2 Vitlökar

Salt och peppar

1 burk kikärtor

1 röd paprika

5 st soltorkade tomater

1 Rödlök

½ dl Russin

10 Svarta oliver

Gör så här
Koka bulgur enlig förpackning med saffran, vitlök och salt.
Blanda kikärtorna med 1 dl olivolja, chili, vitlök, salt och rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 15 -20 min.
Strimla paprika, äpple, soltorkad tomat och rödlök. Blanda sedan ihop bulgur med kikärtorna, grönsakerna, russin och oliverna, tillsätt olivolja, salt och peppar.

Orientalisk grillkyckling med saffransås

Ingredienser
2 kycklingfiléer
1-2 dl grekisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1-2-tsk gurkmeja
1 vitlök
salt & peppar
Kall Saffransås
3 dl grekisk yoghurt
1 vitlök
1/2 msk olivolja
salt & peppar
saffran efter smak
Gör så här
Skär kycklingen i bitar och blanda med resterande ingredienser.
Låt stå i 10 min, trä sedan på spett och lägg i folie.
Grilla dem i folie tills dom är klara, avsluta med att lägga dom direkt på grillen i någon minut så att de får lite fin grillyta.
Blanda med saffransåsen.

Sommargott

En härlig potatissallad med färskpotatis som passar utmärkt till den grillade kycklingen eller köttet. Till den gör vi en god vitlökssås.



Ingredienser
500 g färskpotatis
1 rödlök
1 broccolihuvud
100 g färska champinjoner
1 röd paprika
Parmesan
Kapris
Rostade pumpakärnor
Gör så här
Koka färsk potatis och broccoli lagom mjuka. Skiva resterande grönsaker.
Blanda allt med olivolja, flingsalt, svartpeppar och vitlök
Lägg upp allt på ett stort fat och blanda runt lite, toppa med pumpakärnor.
Ringla över såsen
Vitlöksås
Ingredienser2 dl grekisk yoghurt1 vitlöksalt/pepparlite olivoljacayennepepparGör så här
Blanda ihop allt i en skål, pressa ner vitlöken och smaka av. Låt stå ett tag , så att den får dra sig och bli mer smakrik.

Fetabiffar med färskpotatis

Ingredienser

500 g köttfärs
salt
aromat
svartpeppar
cayenne
1 pkt fetaost
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
200 g broccoli

1 kg färskpotatis

Gör så här
Blanda ihop köttfärsen med fetost och kryddor och forma till biffar. Lägg dom på grillen tillsammans med färska champinjoner och röd paprika. Pensla på med lite olja som är blandad med vitlök, spiskummin och salt.
Koka färsk potatis och broccoli.
Skiva rödlök
Lägg upp färkspotatisen, champinjonerna och paprikan i mitten på ett stort fat och blanda runt lite, lägg biffarna runt. Toppa med rödlök och fetasot.
servera med en sallad på avocado, gurka, bladsallad och tomat samt en vitlöksås.
Vitlöksås:
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlök
salt/peppar
lite olivoljacayennepeppar

Lite veggo

Linsbiffar

Ingredienser

2 dl kokt bulgur
1,5 dl kokta gröna linser
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
salt,peppar, paprikapulver,spiskummin,vitlök
lite olja
1 dl riven västerbottenost

Gör så här
Mixa linserna släta blanda sedan ihop alla ingredienser till en smet. Forma till biffar och stek i olija några
minuter på varje sida
skiva aburgine, smörj in dom med olivolja, salt ,svartpeppar och vitlök. Lägg dom på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
Stek på halloumi.
Koka lite extra bulgur som du blandar ut med lite olja, salt ch vitlök samt färsk spenat.
Placera bulger på botten, sedan aburgine, halloumi,biffar och sist men inte minst några sparris

Grilltallrik

Ingredienser

1Aubergine
1 bifftomat
10 färska champinjoner
1/2 halloumi

1 mozarella
1Rödlök
2 nävar ruccola

Gör så här
Grilla abubergine, halloumi, champinjoner. Pensla dom med en blandning på olivolja, vitlök, svartpeppar och salt.
Lägg ut salladen gör sedan små burgare av grönsakerna och osten

Vinnarrecept i ica- buffé tidningen

Veggoburgare med getostkräm

Ingredienser
4 dl torkade gröna linser
1 stor lök
0,5 dl fullkorn dinkelmjöl (eller vetemjöl eller grahamsmjöl)
0,5 dl dinkelkli (eller vetekli eller brödsmulor)
1 klyfta vitlök
3 ägg
2 dl ajvar
1 tsk gurkmeja
1 krm tabasco
1 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar (gärna vitpeppar)
3 msk olja
Burgarna

Gör så här:
Koka 4 dl linser i 8 dl vatten och 1 tsk salt i 25 minuter, eller enligt anvisningar på förpackningen, tills de är mjuka. Finhacka 1 lök och bryn den i 1 msk olja. Lägg löken in en bunke. När linserna är färdigkokta, skölj dem snabbt för att kyla ned dem till ljumna, lägg dem i bunken och blanda i resten av ingredienserna förutom oljan.
Forma till biffar och stek i olja.
Krämen
Blanda ihop 250 g kesella med 1 msk olivolja, lite honung, 1/2 vitlök, salt och peppar. Mosa ner 100 g getost och blanda runt.
Fyll ditt hamburgebröd med biffarna, krämen, sallad och några rödbetor.


Veggowrapen

Ingredienser
1 burk krossade tomater
1 näve bladspenat
1 burk kikärtor
100-150 g naturell keso
1 dl riven parmesan
1/2 rödlök
3 st körsbärstomater
3 st sparris
Båtformade tortillabröd
Salt, peppar
1 vitlök
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
2 tsk honung

Gör så här:
Koka först ihop tomatsåsen med alla ingredienser. Lägg sist i kikärtorna.
Varva sedan såsen, keson, osten och lök i båten.
Avsluta med körsbärstomater och ost.
Gratinera i 10 min på 180 grader.
Stek under tiden sparrisen i olivolja tillsammans med vitlök och salt.
Toppa båten med avocado, sparris och lite keso.
Servera med en grönsallad

Två tapasröror


SALSA WITH HEAT
5 plommntomater
1 rödlök
1 mango
1 salladslök
1 röd parika
1 chili
1 lime
1/2 citron
1 dl olivolja
1 nypa flingsalt
1 tsk korinader
lite basilika
1 pressad vitlök
3 msk rödvinsvinäger
1 msk honung

Gör så här
Hacka alla grönsakerna i små tärningar, riv 3 av tomaterna på den grova sidan av rivgärnet och hacka resten.
Blanda ihop olivoljan, vinägern och saften från citron och lime samt en del av skalet. Tillsätt alla kryddorna och låt chilin skäras i störe bitar.
Blanda ihopp allt med den rivna tomaten, grönsakerna och vinägern

AVOCADO FOR YOU
2 avocado
2 vitlöksklyftor
1 finhackad tomat
1/2 finhackad rödlök
salt, peppar,lime och spiskummin

Gör så här
Mixa avocadon slät, tillsätt sedan den hackde tomaten och löken. Smaksätt med kryddorna och låt stå ett tag.

Pizza asparagi vegetariana

En himmelskt god veggopizza som ger dig smak av italien, kärlek och livet.
Kombinationen av de grillade grönsakerna, den knapriga sparrisen och getostens sälta, mozarellans smältande och inbäddade karaktär toppad med valnötter får tiden att stanna.

Ingredienser
Deg
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
6 1/2 - 7 dl mjöl
2 mskolivolja
2 tsk flingsalt
2 tsk strösocker
Tomatsås
1/2 tub tomatpure
1/2 dl olivolja
1 vitlök
flingsal, peppar
Fyllning
1 knippe sparris
1 dl svarta oliver
1/2 grillad aubergine
1/2 grillad zuccini
coctailtomater
getost
buffelmozarella
valnötter

Min trerätters meny


Ingredienser

Tortillabröd
Avocado
Babyspenat
Rödlök
Basilika
Sparris
Parmesan
Rostade solroskärnor
Cremefraich
salt/peppar
Vitlök
Kyckling
Aubergine
Bifftomater
Mixsallad
Gurka
Paprika
Oliver
Halloumi
Chevréost
Chili
Olivolja/vinäger
Färskost


Förrätt - Italienska mini wraps
Små söta paket med de godaste smakerna från det klassiska italienska köket.
Avocadokräm, babyspenat, rödlök och basilika rullas in tillsammans med sparris, parmesan och rostade pumpakärnor.


Huvudrätt - Céil sole

Ugnsstekt kyckling, aubergine och tomat burgare
På en bädd av
Mixsallad på både varma och kalla grönsaker, haloumi, chèvreost och rostade nötter .
Serveras tillsammans med en salsa de amore och focaccia la patata.


Efterrätt -Fruta del sol

Ricotta pannkakor med blandade bär , rostade nötter toppad med en avocado och färksost kräm .

© 2017 Joana's Recipes. All rights reserved.
Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started