Yogisallads
Make your Body Green
Been sallad
Ingredienser1 påse ruccola2 nävar babyspenat1 rödlök1 burk vita bönor10 svarta oliver1 burk coctailtomater1/2 kruka persilja2 msk olivolja4 msk äppelsidervinäger1 tsk spiskumminsalt, pepparGör så här:Skölj bönorna och låt dom rinna av. Strimla löken och halvera tomaterna. Lägg alla grönsakerna i en skål. Blanda ihop dressingen och häll den sedan över salladen. Toppa med krutonger som du gör genom att steka på något gott bröd i olivolja och salt.
Green sallad
Ingredienser1 krispsallad2 nävar bladspenat100 g ruccola100 g macche sallas100 g strimlas vitkål1 strimlad zuccini1 rödlök1 lime och 1 citron2 mskolivolja1/2 kruka basilika och persilja2 dl rostade valnötter, mandlar och pumpakärnorGör så härRosta fröna och nötterna tills det fått fin färg.Strimla zuccinin och salta, lägg på ett fat och låt vätskan frigöras.Blanda ihop alla salladssorterna i ett stort fat tillsammans med örterna och citrusfrukterna. Ringla ver olivoljan och lägg sist över dom rostade nötterna och fröna.
Ingredienser
1 krispsallad2 nävar bladspenat100 g ruccola100 g macche sallas100 g strimlas vitkål1 strimlad zuccini1 rödlök1 lime och 1 citron2 mskolivolja1/2 kruka basilika och persilja2 dl rostade valnötter, mandlar och pumpakärnorGör så härRosta fröna och nötterna tills det fått fin färg.Strimla zuccinin och salta, lägg på ett fat och låt vätskan frigöras.Blanda ihop alla salladssorterna i ett stort fat tillsammans med örterna och citrusfrukterna. Ringla ver olivoljan och lägg sist över dom rostade nötterna och fröna.
L´ínsalata - sallad
Sallad är ett av de mest fantastiska tillbehören på en buffé som
med sina vackra färger, otaliga variationer och goda elegans gör succé varje gång.
När jag gör sallad tänker jag färg, där basen består av tre olika grönsallader, 3-4 olika grönsaker och en smarrig dressing som får förenas med olika läckerheter.
Fem olika sallader
Céil sole - Jordgubbar, haloumi och valnötter
Il mare - Avocado, sparris, keso, rostadsolroskärnor
Solare - Vita bönor, grillad paprika, brödkrutonger
la mela - Äpple, fetaost, pumpakärnor
Bellissimo - Oliver, parmesan, soltorkade tomater
Il mare - Avocado, sparris, keso, rostadsolroskärnor
Solare - Vita bönor, grillad paprika, brödkrutonger
la mela - Äpple, fetaost, pumpakärnor
Bellissimo - Oliver, parmesan, soltorkade tomater
Asian Style
More Shrimp
Ingredienser
5 jätteräkor
10 småräkor
2 vitlökar
1 chili
1 dl persilja
1 salladslök
1 huvud krispsallad
1 lime
olivolja
Gör så här
Grilla räkorna på ett spett penslade med olja, vitlök och lite chili.
Marinera de små räkorna med lime, chili, lite honung och vitlök.
Lägg ut några krispblad och grovhacka resten. Lägg sedan upp räkorna och löken tillsammans med salladen i bladen.
LillyHouse Sallad
Ingredienser
1 zuccini
1 dl ärtor
1 tomat
200 g sallad
100 g blomkål
1/2 dl majs
1 kycklingfile
Dressing
1 dl olivolja
lite saffran
1 tsk cummin
1-2 tsk koriander
1 lime
Gör så här
Stek zuccini, blomkål och kyckling tillsammans med en del av dressingen. Skär och blanda ihop de andra ingredienserna till salladen.
Blanda sedan ihop allt tillsammans med det du stekt. Ringla över resten av dressingen.
Happy lunch
Free Smile ChickenSallad
Ingredienser
1 strimlad zuccini
1 salladslök
4 tomater
2 dl kokta mungobönor
2 msk rostade solroskärnor
1 salldshuvud
koriander, lime,olivolja,spiskummin,dill
Gör så här
Stek kycklignen med kryddorna,linda sedan in den med zuccinin och stek ytterligare så att zuccinin får fin färg eller lägg på grillen.
Koka bönorna och skär grönsakerna, blanda allt och tillsätt olivolja, dill, lime och koriander samt lite chili. Servera allt tillsammans med keso naturell.
Happy Hour prawnSallad
Ingredienser
5 jätte räkor
8 långa bönor
1 salladslök
3 tomater
1 strimlad morot
1 strimlad röd paprika
Sås
2 rivna tomater
1 tsk soya
1 vitlök
1/2 chili
salt
1 tsk koriander
1 lime
Gör så här
Pensla räkorna med såsen och grilla dom på spett.
Se till att du har så pass mycket sås så att du kan använda den till räkorna vid sidan av.
Koka bönorna och skär dem tunt, grilla löken och tomaterna och paprikan hela, skär dem sedan i bitar och blanda med bönorna, olivolja, salt och örter.
Servera med grillat surdegsbröd och vitlökssmör.
Sallad Relax
Ingredienser
100 g kokt broccoli
5 kokta sparris
1/2 paprika
1 morot
Isbergssallad
6 st Coctailtomater
5 st Valnötter
200 g kesonaturell
Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk vinäger
1-2 tsk senap
örtsalt
spiskummin
Gör så här
Koka broccolin och sparrisen lätt i saltat vatten, låt stå en stund.
Skär moroten i tunna stavar och stek på dem i lite olja, senap och spiskummin
Skär upp resten av grönsakerna i ganska stora bitar, halvera tomatera
Blanda ihop dressingen och häll den över grönsakerna.
Lägg sedan i dom kokta grönsakerna och morötterna samt valnötterna.
Blanda ihop allt tillsammans med hälften av keson.
Avsluta med att toppa salladen med keso och krutonger
Ät salladen som den är eller servera den till en bit kyckling
Swedish sallad
Jordgubbssallad
Ingredienser
1 påse bladsallad
1/2 l färska jordgubbar
1 avocado
1 paprika
1 näve valnötter
150 g fetaost
2 msk olivolja
2 tsk balsamico
salt, peppar
Gör så här
Lägg bladsalladen på ett fat, skiva jordgubbarna, avocadon och paprikan. Lägg på allt över salladen, blanda ihop vinägern och häll över. Strö över fetaosten och sist valnötterna.
Strawberry and cashewnut sallad
Ingredienser
1 näve ruccola
1 romansallad
1/2 strimlad morot
1 dl jordgubbar
50 g fetaost
2 msk rostade cashewnötter
lite olivolja
1 tsk balsamvinäger