Papayasallad
Den första hemmagjorda salladen på nya råvaror är nu genomförd. Gårdagens lunch blev en färgsprakande papayasallad.
En snabb och enkel sallad med en god sötma från den mjuka och söta papayan.
Ingredienser
100 g tärnad papaya
1/2 grovt riven morot
2 dl strimlad vitkål
1 dl grovt riven gurka
100 g bladsallad
5 körsbärstomater
1 msk solroskärnor
salt, peppar
1 msk olivolja
skal och saft från 1 lime
Gör så här;
Blanda vitkålen, moroten och gurkan först tillsammas med vinegretten som du blandar ihop i en separat skål. Låt det stå och gro in sig medan du skär resten i ca 5 min. Lägg ut bladsalladen på en tallrik och blanda sedan i tomaterna och hälften av papyan och solroskärnorna med vitkålen. Lägg upp allt på bladsalladen. Toppa sisst med resten av papyan och solroskärnorna. Strö över lite lime och salt.