När inte lusten & inspirationen finns

19/08/2017

Fry finns ju alltid dagar och perioder i livet då det bara är tomt på energi, lust och inspiration för matlagning. När allt kring mat bara känns som en börda man inte kommer undan. Det är oftast i dessa stunder man börjar göra val som man inte mår bra av. Man vill att det ska gå fort då väljer man kanske snabbmat, eller så vill man inte ens ha något för man har ingen hunger och då väljer man oftast snabb energi. Men behöver det bli så? Jag tänker att snabb mat och energi finns alltid på olika sätt precis som dom två olika tallrikarna jag i förra inlägget skrev om. Låt säga att vi har en jobbig dag eller en jobbig vecka då maten verkligen har lägst prioritet. HUr kan jag tillföra den balanserat ändå?

Jag tänker att man kan väl köpa sånt som inte behöver tillagas tex så som keso, tonfisk, kalkonskivor, kesella, färdig soppa, frukt, tomat, avocado, valnötter, rostbiff, räkor i lake, surdegsbröd. Allt detta går att äta som det är, gåendes, ur burken eller på el tallrik. Men det är relativt bra råvaror. Sen finns det snabbmaten man kan köpa direkt tillagad som thai, pizza, burgare, sushi eller fädiga sallader. Dessa är goda, enkla snabba men kanske inte optimala flera gånger om dagen under en längre tid, men dock inte förbjudna. Så låt oss sammanföra dessa två världar och få till en tung vecka där mat inte kräver engagemang. Skriv upp dessa alternativ, gå till affären och handla råvarorna och ha dom som ett alternativ en gång om dagen  och i alla fall varannan vecka. Och sen dom andra resten av veckan. Då låter du dig få hjälp och balans så att du inte känner att du förlorat allt när du väl är tillbaka igen.

Det behöver inte vara svart eller vitt...

© 2017 Joana's Recipes. All rights reserved.
Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started